Новоизбраният Европейски парламент се събира днес в Страсбург на първото си

...
Новоизбраният Европейски парламент се събира днес в Страсбург на първото си
Коментари Харесай

Новият ЕП се събира за първото си заседание

Новоизбраният Европейски парламент се събира през днешния ден в Страсбург на първото си съвещание. В сряда ще бъде определен ръководител на Екологичен потенциал. В четвъртък е допустимо да бъде гласувано предлагането за идващ ръководител на Европейската комисия, в случай че през днешния ден Европейският съвет успее да се споразумее кого да предложи на тази служба.

Първото съвещание на новоизбрания Екологичен потенциал през днешния ден ще бъде ръководено от досегашния председател Антонио Таяни. Днес ще бъдат назначени отговорници за плануваното на следващия ден гласоподаване.

Предвижда се гласуването за ръководител на Екологичен потенциал да бъде   скрито и с бюлетини. Всеки от претендентите ще има по пет минути за изявление пред своите сътрудници. Изборът може да завърши с първия кръг на гласоподаване, в случай че някой от издигнатите получи над половината гласове. В противоположен случай гласуването продължава до три кръга, като сред първото и второто, и сред второто и третото гласоподаване могат да бъдат издигани още претенденти.

Ако и след третия кръг няма явен победител, в четвърти кръг   ще бъде гласувано единствено за тези двама претенденти, получили най-голяма поддръжка. С четвъртото гласоподаване ръководителят бива избран с болшинство.

Изборът на ръководител ще бъде последван от определянето на 14 негови заместници и петима квестори на Екологичен потенциал. Също за сряда е планувано гласоподаване на състава на парламентарните комисии.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР